Poczuj prawdziwie świąteczną atmosferę

24 i 25 grudnia 2018

Podaruj sobie wyjątkowe święta, smakując wigilijnych potraw w najlepszym wydaniu.
Nasze starannie dobrane menu, będące połączeniem lokalnych tradycji oraz międzynarodowych smaków, pozwoli Ci doświadczyć tegorocznych świąt w wyjątkowy sposób.



Kolacja Wigilijna w Sheraton Grand Krakow

PONIEDZIAŁEK 24/12/2018 | 18:00 - 22:00

MIĘDZYNARODOWE 6-DANIOWE MENU

  • Marynowany filet z łososia w trawie żubrowej / mus z pieczonej gruszki i mango / chipsy z buraka / czarny kawior z jesiotra
  • Bulion z dzikiego ptactwa  / łazanki warzywne / cienkie plastry wędzonej piersi z kaczki
  • Grillowane krewetki / ośmiornica marynowana w chili / kremowy mus z pieczonej cebuli i batata / groszek cukrowy / masło z szałwią i orzechami makadamia
  • Granitée z wiśni i imbiru  
  • Turnedo z polędwicy wołowej i szynki speck / sos z czerwonego wina malaga / ziemniaki fondant  / cukinia
  • Beza / mus z sera mascarpone i marakui / sos malinowy
  • Kawa i herbata / świąteczne ciasteczka

265.00 PLN z VAT od osoby


Kolacja Wigilijna w Sheraton Grand Krakow

PONIEDZIAŁEK 24/12/2018 | 18:00 - 22:00

TRADYCYJNE 12-DANIOWE MENU

  • Rolada z sandacza i świeżego kopru / galaretka szafranowa / chipsy z batata / sos kaparowy oraz  Filet ze śledzia bałtyckiego marynowany w soku z buraka / sałatka z białej rzodkwi i szalotki / oliwa cytrynowa
  • Barszcz  czerwony / uszka oraz Zupa grzybowa / łazanki / świeża pietruszka
  • Świąteczny kulebiak z sandaczem / sos kurkowy
  • Pierogi z kapustą i grzybami / kremowy mus z pieczonej cebuli
  • Krokiety z kapustą i grzybami Kapusta z grzybami
  • Medalion z łososia / sos estragonowy / biała fasola / kluski ziemniaczane „kopytka”
  • Piernik / konfitura śliwkowa Kutia Kompot z suszonych owoców Kawa i herbata / świąteczne ciasteczka

240.00 PLN z VAT od osoby



Świąteczny bufet bożonarodzeniowy

WTOREK 25/12/2018 | 12:00 - 16:00

WSZYSTKIE CENY PODANE W MENU ZAWIERAJĄ CENĘ NASZEJ PROFESJONALNEJ OBSŁUGI, ŚWIEŻO PARZONEJ KAWY REGULARNEJ I BEZKOFEINOWEJ, HERBAT I DODATKÓW TAKICH JAK: PEŁNOTŁUSTE I CHUDE MLEKO, CYTRYNA, CUKIER I SŁODZIKI, ŚWIEŻE PIECZYWO, MASŁO I MARGARYNĘ.


ZAKĄSKI ZIMNE

  • Rolada z pstrąga i musu z krewetek / salsa z melona, chili i kolendry
  • Marynowany w zielonej herbacie filet z łososia / mus z jabłka o aromacie anyżu
  • Pieczona różowa polędwiczka wieprzowa w sezamie marynowana w sosie sojowym / mini szparagi / płatki imbiru / majonez kolendrowy
  • Galantyna z kaczki / świeże pistacje / konfitura z czerwonej porzeczki
  • Wędzona gęś / liście szpinaku / chutney z kumkwata
  • Wolno pieczona wołowina w pieprzu pomarańczowym / salsa z owoców granata / groszek cukrowy / świeże kiełki
  • Pomidorki koktajlowe / mini mozzarella / pesto z orzechów makadamia i świeżego szpinaku
  • Grillowane sezonowe warzywa / suszone pomidory / parmezan / oliwa / rukola 
  • Sałatka z ośmiorniczek / kolorowa papryka / czosnkowo-musztardowy dressing
  • Sałatka z krewetek tygrysich przygotowanych metodą sous vide / cukinia / kalafior / dressing z owoców marakui
  • Sałatka z kuskusem i pieczoną piersią z kurczaka / chrupiące warzywa / dressing ze świeżej mięty i koperku

ZUPY

  • Consommé cielęce / warzywa / kluseczki pistacjow

DANIA GORĄCE

  • Wolno pieczony schab wieprzowy / szynka serrano / kremowy sos z szalotek
  • Grillowane medaliony wołowe / cukinia / sos balamiczny z tymiankiem
  • Sous vide pierś z pulardy / marchewka o aromacie imbiru / sos z palonej kawy
  • Duszony królik w białym winie / por / kwaśna śmietana
  • Gotowany na parze filet z dorsza / szpinak / sos z serka koziego
  • Grillowane warzywa / pesto z orzechów laskowych i koperku
  • Pieczone francuskie ziemniaki z czosnkiem i masłem ziołowym

STACJA GOTOWANIA NA ŻYWO

  • Pieczony indyk marynowany w pomarańczach / sos naturalny / ryż jaśminowy z dynią / prażone orzechy

DESERY

  • Szaszłyki z owoców sezonowych
  • Beza / waniliowy flan / sos truskawkowy
  • Mus pomarańczowy / ciemna czekolada / salsa truskawkowa
  • Francuska tarta jabłkowa / sos kardamonowy
  • Piernik / konfitura śliwkowa / karmelizowana wiśnia
  • Sernik z serka mascarpone z egzotycznymi owocami / sos mango

 


200.00 PLN z VAT od osoby


Restauracja The Olive

Powiśle 7KrakówPL

+48126621660 +48126621100 Hours of Operation

Hours of Operation
Zamknij
  • Poniedziałek - Piątek (śniadania) 6:30 - 10:30
  • Poniedziałek - Piątek (lunch) 12:00 - 16:00
  • Poniedziałek - Piątek (kolacje) 18:00 - 22:30
  • Sobota - Niedziela 7:00 - 11:00
Rezerwacje